Daha iyi bir sağlık için sabah yürüyüşü

Hepimiz isterizki kendi sağlığımız ,ailemizin sağlığı iyi olsun.Fakat eğer siz hayatın düzenine aykırı giderseniz sağlığınız da bozulur aile düzeninizde herneyse.Eğer siz daha sağlıklı bir hayat geçirmek istiyorsanız sabah yürüyüşü yapın.Sadece sağlıkla ilgili değil madem kilolusunuz kilo vermek istiyorsunuz gidin sabah yürüyüşüne :) Sabah yürüyüşü yapmanın insanlar için çok fazla faydası vardır.Misal olarak ciğerleriniz açılır,sabah dinç olursunuz,kilo verirsiniz... vs vs gibi çoğu sorunlar ortadan kalkar.Bu sabah yürüyüşlerine arkadaşlarınızla , komşularınızla giderseniz hem dedikodu yapıp hemde kilolarınızdan kurtulabilirsiniz ayrıca sağlığınızada özen göstermiş olursunuz.Dedikodu muhabbeti bayanlar için :) Sabah yürüyüşüne gidenlerin ciğerleri genişliyor demiştim.Ciğerleriniz açılınca sigara içiyorsanız ya da sigaralı ortamlarda duruyorsanız herneyse ciğerlerinizde ki pislikler temizlenir ve daha rahat oksijen alabilirsiniz bu da ayrı bir spor yani.Benim size verdiğim programa uyarsanız emin olun ki sabahları dinç kalır ciğerlerinizi temizlersiniz.

İlk gün:Evinizin oralarda bir yer bulun (park vs vs ) ya da bir yere kadar normal tempoda yürüyün.
İkinci Gün:Yürüdüğünüz yere birdaha normal temponun azcık üst katından yüksek tempo ile yürüyün ama çok da yüksek değil.Ayrıca yürürken nefes alışınıza dikkat ederseniz daha az yorulursunuz.Bu da dikkat edilmesi gereken kurallardan.Nefesi burundan alıp ağızdan verin.
Üçüncü gün:Evet biraz alıştınız şimdi gittiğiniz yerin ilerisine gidin gene normal tempo ve böyle devam ettirin.

Şimdi ben böyle devam etsem kaç günü bulur acaba ama mantık şu bir önceki yaptığınız günden 1 tık yukarısını yapın yada aynısını yapın farketmez sonuç sizin sağlığınız.Ne kadar fazla yaparsanız sizi lehinize işler olay. :)


Previous
This is the oldest page
Thanks for your comment